top of page
Εικόνα συγγραφέα@ UNIQUE Consulting

9 λόγοι για τους οποίους αξίζει να αναθέσετε το marketing σε εξωτερικούς συνεργάτες

Το digital marketing δεν είναι μια περαστική τάση, αλλά προσεγγίζει αποτελεσματικά το σημερινό αγοραστικό κοινό και παρουσιάζει δυναμική για το μέλλον των επιχειρήσεων. Εξάλλου, η χρήση του internet (με την ευρύτερη έννοια) δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Το αντίθετο. Σαν αποτέλεσμα, η επένδυση σε αυτόν τον τομέα αναδεικνύεται σε κάθε περίπτωση αποδοτική. Ωστόσο, το σύνθετο και διαρκώς εξελισσόμενο digital περιβάλλον αυξάνει τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις για όσους θέλουν να έχουν ένα αποδοτικό πλάνο marketing.


Η ανάθεση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ σε εξωτερικούς συνεργάτες προσφέρει οφέλη που δεν παρατηρούνται στις περιπτώσεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Η ταχεία αύξηση των δεξιοτήτων, η μείωση του κόστους και η βελτίωση της απόδοσης αποτελούν μερικά από αυτά. Με λίγα λόγια, η επιδίωξη συνεργασίας με μια εξειδικευμένη εταιρεία digital marketing μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία σας ένα σημαντικό προβάδισμα.


Αναγνωρίζοντας την έλλειψη πόρων, και ίσως την "αυτοπεποίθηση" στον διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο του digital marketing, οι επιχειρήσεις αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη. Εξάλλου η συνειδητοποίηση της πραγματικής εικόνας είναι χαρακτηριστικό ενός καλού ηγέτη.


Ακολουθούν 9 λόγοι για τους οποίους αξίζει να αναθέσετε το marketing της επιχείρησής σας σε εξωτερικούς συνεργάτες και να βρείτε τη βοήθεια και υποστήριξη που χρειάζεστε, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν.


1. Απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειρίας

Η κατανόηση των πελατών σας μαζί με τις συνήθειες και τις ιδιορρυθμίες τους είναι η καρδιά του marketing. Αποτελεί απαραίτητη γνώση που θα σας οδηγήσει σε νέες πωλήσεις και σε νέους πελάτες. Η δυνατότητα μέτρησης και παρακολούθησης αυτών των δεικτών αποδεικνύεται απαραίτητη για να έχετε αποτελεσματικές ενέργειες marketing. Εάν συνυπολογίσετε και τον πολύπλοκο κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας προκύπτει ένα αρκετά περίπλοκο μείγμα.


Όλες αυτές οι διεργασίες απαιτούν δεξιότητες, τεχνογνωσία και εμπειρία. Φανταστείτε πως για να δημιουργήσετε μια αποδοτική καμπάνια marketing, θα χρειαστείτε: κειμενογράφο, γραφίστα, ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, web designer, να έχετε βαθιά γνώση στρατηγικής και πολλά επιπλέον. Οι εξειδικευμένες εταιρίες marketing διαθέτουν αυτές τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία, όπως επίσης και την απαραίτητη εμπειρία κάτω από μια ενιαία ομπρέλα. «Με ένα σμπάρο … πολλά τρυγόνια» 😊


digital marketing σε εξωτερικό συνεργάτη

2. Εξοικονόμηση χρόνου

Ο χρόνος αποδεικνύεται πολύτιμο αγαθό, για κάθε επιχείρηση. Η αξιοποίηση ενός εξωτερικού συνεργάτη marketing σας εξοικονομεί χρόνο. Η εξοικονόμηση χρόνου, εξοικονομεί χρήματα. Είναι τόσο απλό.


Κάθε επιχείρηση απαιτεί καθημερινά ένα ορισμένο ποσό χρόνου και ενέργειας για να συνεχίσει να λειτουργεί. Η προσθήκη μίας νέας εργασίας (π.χ μία νέα εκστρατείας marketing), διακόπτει αυτή τη ροή, ενδεχομένως ακόμη και σε βάρος της εταιρείας σας.


Η ουσία είναι η εξής...

Γνωρίζετε ότι ένα πρόγραμμα digital marketing είναι ζωτικής σημασίας για να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας, αλλά δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να ξεκινήσετε μια τέτοια δραστηριότητα χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά κάποιον άλλο τομέα.

Η ανάθεση των δραστηριοτήτων marketing σε εξωτερικούς συνεργάτες:

  • Επιτρέπει στο ανθρώπινο δυναμικό σας να εργάζεται πιο παραγωγικά χωρίς να αποσπάται από δεξιότητες και στάνταρ που απαιτούνται στο marketing.

  • Σας ελευθερώνει για να επικεντρωθείτε σε άλλες δραστηριότητες, με καλύτερη αποτελεσματικότητα και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων

  • Δημιουργεί αποτελεσματικές καμπάνιες marketing που φέρνουν αποτελέσματα.

Ο εξωτερικός συνεργάτης marketing συνεργάζεται μαζί σας για να δημιουργήσει μια στρατηγική marketing με βάση τους επιχειρηματικούς σας στόχους και εκτελεί τη στρατηγική που έχετε αποφασίσει χωρίς να επιβαρύνει τη βασική καθημερινή ροή εργασιών σας.


3. Πρόσβαση σε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία marketing & εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών

Στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας, το να συμβαδίζεις με τις εξελίξεις των πρόσφατων τεχνολογιών και στρατηγικών, και να επιλέξεις τελικά τις βέλτιστες λύσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, με την αξιοποίηση ενός εξειδικευμένου συνεργάτη marketing έχετε σαν όφελος την πρόσβαση σε βέλτιστες σύγχρονες πρακτικές, προσαρμοσμένες παράλληλα στην «προσωπικότητά» και την εξειδίκευσή της εταιρίας σας. Αυτό επιτρέπει υψηλότερο ποσοστό παραγωγικότητας και ταχύτερα αποτελέσματα.


Τα σύγχρονα εργαλεία, η αποτελεσματική εφαρμογή τους, η παρακολούθηση και η επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων marketing είναι στοιχεία που φέρνουν την επιτυχία.


4. Εξοικονόμηση χρημάτων

Κατ΄ αρχήν, και μόνο η αγορά εξειδικευμένων «εργαλείων» marketing μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα δαπανηρή, όχι μόνο λόγω του κόστους των προϊόντων, αλλά και σχετικά με την εκπαίδευση και σωστή εφαρμογή τους. Η συνεργασία με μια εξειδικευμένη εταιρεία μάρκετινγκ μειώνει σημαντικά κατ’ αρχήν το κόστος αγοράς. Παράλληλα όμως, έχετε πρόσβαση σε μία ομάδα συνεργατών, άρτια εκπαιδευμένων οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία αυτά στον μέγιστο βαθμό. Αυτό το πλεονέκτημα αποδεικνύεται πολύτιμο τόσο στη μείωση του κόστους, όσο στην αύξηση της "ψυχικής ηρεμίας σας" και φυσικά στη γρηγορότερη επίτευξη των στόχων σας.


Επιπλέον, αν και μπορεί να φαίνεται λογικό ότι η ανάθεση των εργασιών digital marketing στο υπάρχον προσωπικό εξοικονομεί χρήματα (άλλωστε, ήδη πληρώνονται), αυτό δεν ισχύει μακροπρόθεσμα. Η επιβάρυνση του ανθρώπινου δυναμικού με πρόσθετες εργασίες εξαντλεί την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά για τη βασική εργασία για την οποία προσλήφθηκε ο κάθε ένας.

Από την άλλη πλευρά, οι εργασίες marketing που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες επιφέρουν εξοικονόμηση κόστους.


Για παράδειγμα:

Η πρόσληψη ενός εξειδικευμένου marketer συνεπάγεται ένα επιπλέον τίμημα μισθοδοσίας με το πρόσθετο κόστος των επιδομάτων, των φόρων, του χώρου κ.λπ. Σε περίπτωση πρόσληψης μιας ολόκληρης ομάδας digital marketing τα κόστη πολλαπλασιάζονται. Τέλος, η δαπάνη για εξειδικευμένα εργαλεία marketing έχει πρόσθετη επιβάρυνση που μπορεί να κυμαίνεται συχνά σε 500-1000€ μηνιαίως.


5. Επικέντρωση στα δυνατά σας σημεία

Ενώ το multi-tasking είναι της μόδας, η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικός όταν είναι συγκεντρωμένος. Η αξιοποίηση των δυνατών μας σημείων αυξάνει παράλληλα και την παραγωγικότητα μας. Αυτοί οι δύο παράγοντες καταδεικνύουν έναν ισχυρό λόγο για να αναθέσετε τις δραστηριότητες μάρκετινγκ σε εξωτερικούς συνεργάτες.


Η συνεργασία με ένα marketing agency consulting, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στους τομείς και στις εργασίες στις οποίες είστε εξειδικευμένοι. Την ιδιά στιγμή, παραμένετε διαρκώς ενημερωμένοι για την πορεία της στρατηγικής marketing, έχοντας στη διάθεσή σας τακτικές αναφορές σχετικές με την επίτευξη των στόχων που έχετε ορίσει.

Αυτή η επιβεβαίωση ότι οι στόχοι σας επιτυγχάνονται, σας κρατάει με το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός και την εταιρεία σας να αναπτύσσεται.


6. Προσαρμογή στις τρέχουσες ανάγκες

Η δραστηριοποίηση στο digital περιβάλλον απαιτεί διαρκή διαχείριση, υποβολή αναφορών (reporting) και αντίστοιχα (ανα)προσαρμογή με σκοπό τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Αυτό δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μία φορά. Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) η διαχείριση του website των των social media, το email marketing κ.λ.π απαιτούν εβδομαδιαία, αν όχι καθημερινή, προσοχή. Επιπλέον, η προσθήκη νέου περιεχομένου και η δημιουργία συνδέσμων (backlinks) αυξάνουν μεν την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση. H παρακολούθηση των αλλαγών και των εξελίξεων είναι ζωτικής σημασίας.


Στο σημείο αυτό έγκειται η εξειδίκευση των εταιρειών digital marketing. Η ανάθεση αυτών των εργασιών σε εξωτερικούς συνεργάτες προσφέρει τη διαβεβαίωση ότι όλα γίνονται και ότι γίνονται και σωστά. Επιπλέον, για ακόμα μία φορά, προσφέρεται "ανάσα" στο προσωπικό σας για να ανταποκριθεί σε άλλα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης των νέων leads (εν δυνάμει νέων πελάτων/πωλήσεων) που θα δημιουργηθούν από τις ενέργειες marketing.


7. Βελτίωση της απόδοσης της εμπορικής σας δραστηριότητας

Η εξωτερική ανάθεση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ σας αποφέρει βελτιωμένη απόδοση της επένδυσης σας (ROI). Ενώ τα αρχικά νούμερα μπορεί να δείχνουν ότι το κόστος αυξάνεται, η απόσβεση προκύπτει από τη μετατροπή των leads (σε πελάτες), από τα ευέλικτα κόστη και από τη μείωση των "κρυφών" δαπανών που σχετίζονται με τις καμπάνιες που δημιουργούνται εσωτερικά.


Ο σκοπός σας είναι να έχετε αυξημένη εμπορική δραστηριότητα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με βελτιωμένα λειτουργικά έξοδα. Στον τομέα αυτό η επιλογή ενός εξειδικευμένου συνεργάτη marketing μοιάζει μονόδρομος.

8. Διατήρηση μίας ευέλικτης επαγγελματικής σχέσης

Η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού marketing μπορεί να γίνει περίπλοκη, ακόμα και εάν πρόκειται για ένα μόλις άτομο (π.χ για ανάπτυξη email marketing). Η ανάγκη για επίβλεψη και τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την απόδοση, προϋποθέτουν μία δύσκολη και ίσως δαπανηρή διαδικασία επίλυσης. Tο πρόβλημα πολλαπλασιάζεται στις περιπτώσεις ανάγκης πρόσληψης ομάδας εξειδικευμένων στελεχών.


Στην περίπτωση ενός εξωτερικού συνεργάτη marketing, εάν η σχέση αποδειχθεί δύσκολη ή τα αποτελέσματα δεν αποδίδουν, απλώς επιλέξτε μια άλλη εταιρεία. Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι τα marketing agencies δραστηριοποιούνται κυρίως ανά έργο, έχετε την ευελιξία να αυξάνετε ή να μειώνετε τις υπηρεσίες που τους αναθέτετε. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να ελέγξετε από νωρίς μια σχέση, και να την προσαρμόσετε με κόστος ανάλογο με τις εκάστοτε ανάγκες σας.


9. Παραγωγή «φρέσκων» ιδεών

Όσο και αν είστε ευφυείς και επιδέξιοι, όλοι γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερη ώρα βρισκόμαστε στο ίδιο περιβάλλον, τόσο αμβλύνονται οι αισθήσεις και η φαντασία μας.


Μια εξωτερική εταιρεία marketing προσεγγίζει την εταιρία σας με "φρέσκιες" ιδέες. Ενώ μπορεί να έχει εμπειρία στην αγορά που δραστηριοποιείστε, δεν παραμένει "εγκλωβισμένη" σε αυτή, όπως πιθανόν μία εσωτερική ομάδα σας. Υποβάλλοντας ένα πλήθος ερωτήσεων, οι σύμβουλοι ψηφιακού marketing δημιουργούν μια ευρεία, φρέσκια προοπτική και καινοτόμες ιδέες, αποκλειστικά για εσάς.


Αυτή η προοπτική, από επαγγελματίες με εμπειρίες και τεχνογνωσία και από άλλες αγορές, δημιουργεί ενέργειες μάρκετινγκ που ξεφεύγουν από τα τυπικά καλούπια της αγοράς σας, επιτρέποντάς σε σας να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό.

Το outsourced marketing ξυπνάει ξανά τη φαντασία και δίνει νέα πνοή στις ενέργειές σας.


Τελικές σκέψεις

Η εξωτερική ανάθεση των δραστηριοτήτων του marketing μπορεί να σας προκαλέσει λίγη ανησυχία σχετικά με την προοπτική και τα κόστη. Ωστόσο, η επένδυση αυτή αποδεικνύεται ότι είναι με ελάχιστο ρίσκο. Ξεκινώντας με ένα project μπορείτε να έχετε μια εικόνα της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και της επαγγελματικής σχέσης με μια εταιρεία marketing. Αν σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα, συνεχίστε μαζί τους. Εάν όχι, απευθύνεστε σε μία άλλη.


Η αναζήτηση αξίζει τον κόπο. Εξάλλου,

  • αυξάνετε και την παραγωγικότητα του εργατικού σας δυναμικού αφαιρώντας αυτές τις εργασίες από τα καθήκοντά τους,

  • απελευθερώνετε το μυαλό σας (και την ενέργειά σας) για να ασχοληθείτε με νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τον προγραμματισμό και την επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργία φρέσκων, επίκαιρων ιδεών.

  • Η εταιρεία σας αναπτύσσεται υπό τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία της συνεργαζόμενης ομάδας digital marketing.


Η κάλυψη των αναγκών marketing της εταιρείας σας θα πρέπει να είναι κεντρική σας προτεραιότητα. Και, με την επικέντρωση στις βασικές προτεραιότητες έρχεται η επιτυχία.


Στη UNIQUE marketing & development Consulting είμαστε μία σύγχρονη συμβουλευτική εταιρία marketing, με ευέλικτη δομή και έμπειρους συνεργάτες. Αυτό σημαίνει για εσάς, ότι αποκτάτε πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες μάρκετινγκ αιχμής, με γρήγορες διαδικασίες χωρίς να χρεώνεστε περιττά κόστη. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα καταλήξουμε σε μία συνεργασία που θα υπερβαίνει τις προσδοκίες σας για τι μπορεί να επιτευχθεί στο μάρκετινγκ.


Σας ενδιαφέρει να γνωριστούμε καλύτερα; Μπορείτε να δείτε τους 5+1 λόγους γιατι να μας επιλέξετε.


Για εμάς η κάθε εταιρία είναι μοναδική – UNIQUE, όπως η δική σας.

312 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page